24 Απρ 2008

Χάκερ χτύπησαν το προεδρικό μέγαρο της Νοτίου Κορέας

Ο Γαλάζιος Οίκος, η προεδρική κατοικία της Νοτίου Κορέας, δέχτηκε επίθεση από ξένους χάκερ που κατάφεραν να υποκλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Το περιστατικό ήρθε στο φως λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη ότι άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία 11 εκατ. πελατών του Auction, της μεγαλύτερης επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας.

Η κυβερνοπίθεση στον Γαλάζιο Οίκο έγινε αντιληπτή δύο εβδομάδες αφότου συνέβη στη διάρκεια ελέγχου των συστημάτων ασφάλειας στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι χάκερ επιχείρησαν να επιτεθούν ξανά το Σάββατο, δεν κατάφεραν όμως να περάσουν από το πύρινο τείχος (firewall) του συστήματος.

Για το περιστατικό ενοχοποιείται ένας αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας του τέως προέδρου Ρο Μου-Χιούν. Το online σύστημα του προεδρικού μεγάρου δεν λειτουργούσε όταν ο νέος πρόεδρος Λι Μιούνγκ-Μπακ ανέλαβε καθήκοντα στις 25 Φεβρουαρίου και χρειάστηκε δέκα ημέρες για να αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χανκούκ, οι χάκερ πιστεύεται ότι έδρασαν από την Κίνα ή τη Βόρειο Κορέα.

Πηγή: www.in.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...