5 Μαρ 2011

Ακόμα μια καταιγίδα κυβερνοεπιθέσεων σαρώνει τη Νότιο Κορέα


Από τα γραφεία της εταιρείας AhnLab που παρακολουθεί το πεδίο της μάχης
Για τρίτη φορά την τελευταία διετία, δεκάδες κυβερνητικοί και εταιρικοί δικτυακοί τόποι στη Νότιο Κορέα μπαίνουν στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων άγνωστης προέλευσης. Οι προηγούμενοι ψηφιακοί βομβαρδισμοί, πάντως, είχαν αποδοθεί στη γειτονική

Βόρειο Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Σεούλ, οι νέες επιθέσεις ακολουθούν την τακτική DoS (Denial of Service, Άρνηση Παροχής Υπηρεσιών), κατά την οποία χιλιάδες υπολογιστές συνδέονται ταυτόχρονα σε έναν δικτυακό στόχο, ώστε να τον θέσουν εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.

Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ποιοι είναι οι στόχοι. Σύμφωνα πάντως με την AhnLab, μια εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, η λίστα περιλαμβάνει το προεδρικό γραφείο, το υπουργείο Εξωτερικών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μεγάλα οικονομικά ιδρύματα, καθώς και τις αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στη χώρα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε ότι οι ίδιοι δικτυακοί τόποι είχαν γίνει στόχοι και στις προηγούμενες επιθέσεις.

Οι κυβερνοκαταιγίδες του 2009 και του 2010 είχαν δρομολογηθεί μέσω Κίνας και αρχικά αποδόθηκαν από τη Σεούλ στη γειτονική Βόρειο Κορέα. Αργότερα, πάντως, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για την ενοχή της Πιονγκγιάνγκ.

Τα νοτιοκορεατικά μέσα είχαν αναφέρει στο παρελθόν ότι η Βόρειος Κορέα εκπαιδεύει ομάδες κυβερνοπολέμου για εισβολές σε στρατιωτικά δίκτυα της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ.
Πηγή: www.in.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...