8 Απρ 2011

Αύξηση διαδικτυακών επιθέσεων στα social networks

Οι διαδικτυακές επιθέσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στις φορητές συσκευές, έχουν αυξηθεί κατά κόρον τόσο σε έκταση όσο και σε πολυπλοκότητα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Symantec.Η πρόσφατη αναφορά που εξέδωσε η Symantec σχετικά με τις διαδικτυακές απειλές (Internet Security Threat Report) αποκάλυψε το πρωτοφανή αριθμό τουλάχιστον 286 εκατομμυρίων νέων απειλών, οι οποίες έκαναν

την εμφάνισή τους κατά το 2010. Πέρα από τις νέες απειλές όμως έχουν δημιουργηθεί και νέες, ακόμη πιο εξελιγμένες τάσεις, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι απειλές αυτές.
Στα πλαίσια των νέων απειλών καθώς και των εξελιγμένων τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τους κακόβουλους χρήστες, έχει συμβάλει και η ραγδαία ανάπτυξη και χρήση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και των φορητών συσκευών, κυρίως των smartphones.
Οι κακόβουλοι χρήστες στοχεύουν κατά κύριο λόγο ευπάθειες σε Java για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφοριακά υπολογιστικά συστήματα καθώς επίσης και σε φορητές συσκευές.
Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Symantec: Internet Security Threat Repor

Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/12190