24 Μαΐ 2011

Hackers’ trends: κλοπή στοιχείων ταυτότητας

Όλοι μας πλέον χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση είτε για την εργασία μας είτε για τη διασκέδασή μας είτε και για τα δύο. Με το συνεχώς αναπτυσσόμενο και φθηνό Internet δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που πραγματοποιούν τις αγορές τους όχι μόνο από το eBay και το Amazon για την εύρεση οικονομικότερων λύσεων σε σύγκριση με τα καταστήματα της γειτονιάς, αλλά ακόμη και για τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως την αγορά τροφίμων από supermarket, την αγορά γραφικής ύλης ακόμη και την αγορά εισιτηρίων για θέατρα και κινηματογράφους.

Φυσικά για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει<…>
να εισάγουμε κάποια στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή να εισέρθουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό και να πραγματοποιήσουμε κάποια πληρωμή μέσω εμβάσματος.
Το έτος 2011 όμως οι κακόβουλοι εισβολείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις περισσότερες φορές με μεγάλη επιτυχία τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών καθώς και πολλές ακόμη απόρρητες πληροφορίες μας.
Πέρα όμως από τις σημαντικές απώλειες που μπορούν να προκαλέσουν στις καταθέσεις μας καθώς και σε υπέρογκες χρεώσεις των πιστωτικών μας καρτών, υπάρχει και μια άλλου είδους εκμετάλλευση η οποία είναι εξίσου προσοδοφόρα για τους κακόβουλους χρήστες.
Πρόκειται για τη μαζική κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών και την μετέπειτα πώλησή τους όπως ακριβώς έγινε με την πρόσφατη διαδικτυακή επίθεση στη σελίδα του PlayStation και την απόκτηση στοιχείων πιστωτικών καρτών από χρήστες.
Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται να εισάγουμε τέτοιου είδους απόρρητες πληροφορίες και να ελέγχουμε πάντοτε εάν η ιστοσελίδα που μας ζητάει να εισάγουμε προσωπικά στοιχεία και οικονομικές πληροφορίες διαθέτει ασφαλές πρωτόκολλο HTTPS.

Πηγή:  www.secnews.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...