21 Οκτ 2011

Ο αντίκτυπος της διαδικτυακής εγκληματικότητας

Στα πλαίσια των διαδικτυακών επιθέσεων εις βάρος εταιρειών, ο αντίκτυπος είναι μεγάλος τόσο σε επίπεδο οικονομικού κόστους όσο και σε επίπεδο προσβολής της φήμης της εταιρείας/οργανισμού που έχει δεχθεί την επίθεση.
Το τρέχον έτος, αμερικανικές εταιρείες εκτιμάται ότι θα ξοδέψουν περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας επιτυχημένων διαδικτυακών επιθέσεων σε βάρος τους. Πρόκειται για τριπλασιασμό των χρηματικών απαιτήσεων
σε σύγκριση με οικονομικά στοιχεία του 2006.

Φυσικά όσο οι κακόβουλοι εισβολείς γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικοί, υιοθετώντας όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους για την ενίσχυση των διαδικτυακών τους επιθέσεων, τα προβλήματα των εταιρειών – στόχων, θα αυξάνονται με αντίστοιχους ρυθμούς.
Για ακόμη μια φορά οφείλουμε να τονίσουμε ότι η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων μιας εταιρείας είναι απαραίτητο να υιοθετείται σε πρώτο χρόνο, πριν παρουσιαστεί οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο κενό στην ασφάλεια το οποίο εν δυνάμει μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε κακόβουλος εσωτερικός χρήστης ή εξωτερικός επιτιθέμενος.

Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/18366

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...