27 Νοε 2011

Διαδικτυακή επίθεση και εκβιασμός για μια θέση εργασίας!

Ένοχος κρίθηκε ένας Ούγγρος πολίτης σχετικά με την υπόθεση κλοπής εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών από πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας Marriott International, η οποία διαχειρίζεται τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott Hotels, σε ολόκληρο τον κόσμο. Βάση αναφορών του αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης, ο κακόβουλος εισβολέας απείλησε τη διοίκηση της εταιρείας ότι θα δημοσιοποιήσει τις απόρρητες πληροφορίες που απέσπασε,
στην περίπτωση που δεν του προσφέρουν μια θέση εργασίας στο τμήμα IT της εταιρείας.

Ο Attila Nemeth 26 ετών, κρίθηκε ένοχος βάση της συγκεκριμένης αναφοράς του υπουργείου δικαιοσύνης αλλά και ύστερα από την παραδοχή της ενοχής του.
Ο Attila Nemeth παραδέχθηκε ότι απέστειλε σε υπαλλήλους της εταιρείας Marriott International e-mail, το οποίο περιείχε ένα μολυσμένο αρχείο. Όταν κάποιος χρήστης άνοιγε το συγκεκριμένο αρχείο, εγκαθίσταται  στον υπολογιστή του ένα  κακόβουλο λογισμικό μέσω του οποίου ο hacker είχε τη δυνατότητα να διεισδύσει στον υπολογιστή του χρήστη και να αποκτήσει πρόσβαση σε ολόκληρη την εταιρική πληροφοριακή υποδομή.
Στη συνέχεια ο Attila Nemeth απέστειλε ένα e-mail μέσω του οποίου ανέφερε στη διοίκηση της εταιρείας ότι αν δεν προσληφθεί θα δημοσιεύσει τις απόρρητες πληροφορίες που είχε αποσπάσει.

www.secnews.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...