19 Νοε 2011

Ο online τζόγος στο μικροσκόπιο της ΕΕ

Το 10% του συνόλου των τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνει σε μη νομοθετικό ψήφισμα του, που εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με το ψήφισμα ζητείται συντονισμένη δράση για να μπει ένας έλεγχος στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και να θεσπισθούν κανόνες για την προστασία των παιδιών

και άλλων ευάλωτων ομάδων που κινδυνεύουν από τον εθισμό στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα, το ψήφισμα, αναφέρει ότι:
«Τα κράτη μέλη, για την αντιμετώπιση της μαύρης αγοράς στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, πρέπει να καθιερώσουν ένα μοντέλο χορήγησης αδειών για την παροχή ασφάλειας για τους παίκτες και να διασφαλίσουν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών πληρούν τα κριτήρια που επιβάλλονται από το κράτος μέλος υποδοχής.
Η Κομισιόν θα πρέπει να βρει τρόπους παρεμπόδισης, των χρηματοικονομικών συναλλαγών, μεταξύ τραπεζών και πιστωτικών καρτών, με τους παρόχους παράνομων παιχνιδιών στο διαδίκτυο.
Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των παιδιών και ιδιαιτέρως των εφήβων, από τον εθισμό που προκαλεί η ευκολία πρόσβασης στο παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο».

Πηγή: real.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...