17 Δεκ 2011

Ευρώπη: 112 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία από την Europol στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Ίκαρος»


Στη σύλληψη 11 ατόμων σε 22 χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ, προχώρησε η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. «Μέχρι στιγμής ταυτοποιήσαμε 269 υπόπτους και συλλάβαμε 112 άτομα», δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουένιράιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, έδρα της οργάνωσης.

Η αστυνομική επιχείρηση με την επωνυμία «Επιχείρηση Ίκαρος» είχε ως στόχο άτομα που ανταλλάσσουν ακραίου περιεχομένου μαγνητοσκοπημένο υλικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Europol. «Συνεχίζονται οι έρευνες και αναμένονται νέες συλλήψεις», τονίζεται στην ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αστυνομικής επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Europol είχαν συλληφθεί, τον περασμένο Μάρτιο, 200 άτομα στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, το οποίο συγκροτήθηκε επί βάσης 70.000 μελών. 


Πηγή: www.skai.gr
Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...