26 Δεκ 2011

Λουκέτο σε 2000 ιστοσελίδες λόγω απάτης

Απάτες... Ολυμπιακών διαστάσεων προσπαθεί να προλάβει η βρετανική αστυνομία ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των διαδικτυακών τόπων που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους επισκέπτες και θεατών των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 έχει ξεκινήσει η αγγλική αστυνομία.
Αν και απέχουμε σχεδόν επτά μήνες από την έναρξη των αγώνων η υπηρεσία Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Βρετανίας προχώρησε ήδη στο κλείσιμο 2000 ιστοσελίδων που χαρακτηρίστηκαν ικανές να παγιδεύσουν τους θεατές των αγώνων και να τους πουλήσουν ψεύτικα προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
“Ήδη έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης κι άλλων ύποπτων ιστοσελίδων προκειμένου να εξακριβώσουμε αν προορίζονται να στήσουν απάτες εναντίων των επισκεπτών των Ολυμπιακών αγώνων” τόνισε στέλεχος της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου για να καταλήξει. “Τα εισιτήρια είναι μόνο μια παράμετρος. Υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν μπορεί να φανταστεί ο κοινός νους. Και γι αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι” κατέληξε.Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...