28 Δεκ 2011

Με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις από τους Anonymous


Η ιστοσελίδα της εταιρείας ασφάλειας Stratfor παραμένει κλειστή μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα που αυτοαποκαλείται Anonymous.

Σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο την Κυριακή η Anonymous ανακοινώνουν ότι έκλεψαν χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και στοιχεία πιστωτικών καρτών
από την εταιρεία ασφάλειας στο διαδίκτυο, για να προσφέρουν ένα εκατομμύριο δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Η Anonymous επίσης αναφέρει ότι η εταιρεία ασφάλειας δεν κατάφερε να κρύψει τα στοιχεία των πελατών της κάνοντας την έτσι επιρρεπή σε κλοπή.
Την ανακοίνωση της κλοπής έκανε η Stratfor στην σελίδα της στο Facebook. Πελάτες της Stratfor είναι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, η Πολεμική Αεροπορία και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η Anonymous δηλώνει ότι χρησιμοποίησε τα κλεμμένα στοιχεία για να κάνει δωρεές σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού, της CARE και της Save the Children. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι αναμένεται να κάνει το ίδιο με κλεμμένα στοιχεία από διασημότητες.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...