26 Δεκ 2011

F-Secure: Απομακρύνετε τη Java από τους υπολογιστές σας!


Όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα ασφαλείας του υπολογιστή, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα plug-ins που εγκαθιστούμε στον browser μας. Αυτό συμβαίνει διότι πολύ συχνά φέρουν μαζί τους καλά κρυμμένο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή μας μαζί με το plug-in χωρίς φυσικά να το γνωρίζουμε.


Σύμφωνα με την F-Secure, τα τρία πιο επικίνδυνα plug-ins είναι τα Flash, Adobe Reader και Java. Και ενώ τα δύο πρώτα είναι χρήσιμα για να παρακολουθούμε video ή να παίζουμε παιχνίδια και να διαβάζουμε PDF αντίστοιχα, η Java δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης στον browser μας παρά μόνο να θέτει τον υπολογιστή σε κίνδυνο.
Συνεχίζοντας, η δημοφιλής εταιρεία ασφαλείας αναφέρει ότι οι μέρες που χρειαζόμασταν τη Java ανήκουν στο παρελθόν και ακόμα και αν απομακρύνουμε το plug-in από τον browser μας δε θα παρατηρήσουμε την παραμικρή διαφορά. Σε περίπτωση πάλι που επιμένουμε να κρατήσουμε το plug-in, καλό θα ήταν να το εγκαταστήσουμε σε ένα δευτερεύοντα browser που θα ανοίγουμε μόνο για το σκοπό αυτό.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...