14 Δεκ 2011

Κατηγορείται για hacking γιατί άνοιξε τα email της γυναίκας του

index1 Κατηγορείται για hacking γιατί άνοιξε τα email της γυναίκας του Το εφετείο του Μίσιγκαν προσπαθεί να αποφασίσει ποιον νόμο για hacking θα επιβάλει σε έναν άνδρα που “έσπασε” τον Gmail λογαριασμό της γυναίκας του και απέκτησε πρόσβαση στα μηνύματά της.
Ο 34χρονος Leon Walker αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης των πέντε ετών, που ενδείκνυται για αυτές τις περιπτώσεις, επειδή χρησιμοποίησε τον οικογενειακό υπολογιστή για να διαβάσει την προσωπική ηλεκτρονική αλληλογραφία της γυναίκας του διότι<…>
ένα βράδυ δεν επέστρεψε στο σπίτι της. Στα email ο 34χρονος είδε ότι η γυναίκα του είχε συνάψει σχέση με τον πρώην άνδρα της.
Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η κατηγορία που βαρύνει τον πελάτη τους είναι άτοπη, διότι ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε το 1979 αφορούσε την κλοπή προσωπικών δεδομένων και την βιομηχανική κατασκοπεία. Επίσης, ανέφεραν πως σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου σε αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε τότε να διώκονται ποινικά και όσοι γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.
Ο 34χρονος κατηγορείται για παραβίαση της ασφάλειας και της πνευματικής ιδιοκτησίας του e-mail της.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το ερχόμενο έτος.


Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/34072

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...