7 Ιαν 2012

Η Λευκορωσία λογοκρίνει το Διαδίκτυο, μπλοκάρει το ηλεκτρονικό εμπόριο


 

Νέος νόμος της κυβέρνησης Λουκασένκο στη Λευκορωσία απαγορεύει την πώληση αγαθών και υπηρεσιών από ξένους δικτυακούς τόπους και αναγκάζει τα Ιnternet cafe να καταγράφουν τις επισκέψεις των πελατών τους σε δικτυακούς τόπους του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει το BBC, μεγάλες δικτυακές εταιρείες όπως το Amazon και το eBay δεν θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στη Λευκορωσία, δεδομένου ότι δεν καταχωρημένη διεύθυνση στον τομέα της χώρας .by.

Ακόμα, οι Λιθουανοί χρήστες απαγορεύονται να επισκέπτονται «εξτρεμιστικούς» ή «πορνογραφικούς» δικτυακούς τόπους.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και ένα εκατομμύριο ρούβλια Λευκορωσίας, περίπου 100 ευρώ.

Η επιβολή της νέας νομοθεσίας έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το κλείσιμο του δικτυακού τόπου Charter 97 της αντιπολίτευσης, έπειτα από κυβερνοεπίθεση στην οποία διαγράφηκαν τα αρχεία της υπηρεσίας και αναρτήθηκαν ψευδείς ειδήσεις.

Ιδρυτής του Charter 97 είναι ο Αντρέι Σανικόφ, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή πενταετούς φυλάκισης για το ρόλο του στις μαζικές διαδηλώσεις μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές του 2010, τις οποίες κέρδισε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο με ποσοστό 80%.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση και διεθνείς παρατηρητές, στις εκλογές υπήρξε εκτεταμένη νοθεία.


Πηγή: http://news.in.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...