10 Ιαν 2012

«Τρομοκράτες» θεωρεί το Ισραήλ τους χάκερ που υπέκλεψαν πιστωτικές κάρτεςH υποκλοπή αποδίδεται σε νεαρό χάκερ που φέρεται να βρίσκεται στο Μεξικό.
Τελ Αβίβ: «Το Ισραήλ έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει όσους προσπαθούν να το βλάψουν» ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση χιλιάδων αριθμών πιστωτικών καρτών τους οποίους υπέκλεψαν χάκερ από ισραηλινές τράπεζες.Την περασμένη εβδομάδα, ισραηλινά μέσα ανέφεραν ότι οι χάκερ που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση δήλωναν ότι δρούσαν από το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας και ήθελαν να «βλάψουν τη σιωνιστική τσέπη».

Σύμφωνα με το Reuters, την ευθύνη για την υποκλοπή ανέλαβε την περασμένη Πέμπτη ένας χάκερ με το ψευδώνυμο OxMar, ο οποίος δηλώνει Σαουδάραβας. 

Φέρεται να είναι 19 ετών και να βρίσκεται στο Μεξικό.

Οι κυβερνοεπιθέσεις αυτού του είδους «συνιστούν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας συγκρίσιμη με τρομοκρατική επιχείρηση» δηλώνει τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Άγιαλον.

«Το Ισραήλ έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει όσους προσπαθούν να το βλάψουν, και καμία υπηρεσία και κανείς χάκερ δεν θα είναι ασφαλείς από τα αντίποινα» προειδοποίησε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...