18 Ιαν 2012

Αντισμήναρχος κατείχε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΦΙΑ
Το κουβάρι μιας ακόμη ιστορίας αποτροπιασμού, που προκαλεί ανατριχίλα στο πανελλήνιο, κατάφεραν να ξετυλίξουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε αντισμήναρχο, που υπηρετεί στο αεροπορικό απόσπασμα Καρπάθου, ο οποίος φέρεται να κατείχε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας!!.

Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της “δημοκρατικής”, περιήλθε από το σύστημα διακρατικής αστυνομικής συνεργασίας της Europol, έγγραφο των αστυνομικών αρχών της Δανίας, που αφορούσε ανταλλαγή αρχείων παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα των αρχών της Δανίας, μετά από έρευνα που διενήργησε ειδικό τμήμα της αστυνομίας στο διαδίκτυο, στο χρονικό διάστημα από 1 έως 12 Σεπτεμβρίου 2011, σε ανταλλαγές αρχείων μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού προγράμματος «eDonkey 2000» για τον εντοπισμό των χρηστών που κατείχαν και προσέφεραν σε τρίτους πορνογραφικό βίντεο με  ανήλικους, εντόπισαν μεταξύ άλλων και χρήστες που προέρχονται από την Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα των χρηστών αυτών και υπέβαλαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αίτημα για την αντιστοίχησή τους με συνδρομητές των εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου ΟΤΕ, FORTHNET, TELLAS, HOL, ON TELECOMS.
Αφού εκδόθηκε σχετικό βούλευμα οι εταιρείες γνώρισαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών.
Μεταξύ των εμπλεκομένων περιλαμβανόταν και ο αεροπόρος ο οποίος φέρεται την 1η Σεπτεμβρίου 2011 με τη χρήση σύνδεσης στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου ON TELECOMS να κατείχε στον υπολογιστή του και να διαμοίραζε με το πρόγραμμα «eDonkey 2000» 23 βίντεο σκληρού πορνογραφικού υλικού με ανήλικα.
Την 16η Ιανουαρίου 2012 κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία του στις Αχαρνές Αττικής και κατάσχεσαν δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Παρουσία της συζύγου του διενήργησαν έρευνα στα αρχεία που είχε αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων (δεκάδες βίντεο-εικόνες).
Οι αστυνομικοί εκτύπωσαν ενδεικτικά 12 φωτογραφίες με ιδιαιτέρως αποκρουστικό περιεχόμενο.
Εν συνεχεία στα πλαίσια του αυτοφώρου αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίδεψε στην Κάρπαθο, όπου υπηρετεί ο κατηγορούμενος και με τη συνδρομή αστυνομικών του ΑΤ Καρπάθου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.
Με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου θα μεταφερθεί σήμερα στη Ρόδο για τα περαιτέρω χωρίς να αποκλείεται η παραπομπή του λόγω αρμοδιότητας σε Εισαγγελέα του Αεροδικείου.
Ο κ. Εισαγγελέας έχει κινήσει εξάλλου τη διαδικασία για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη με την έκδοση σχετικής διάταξης που θα μοιραστεί σε ΜΜΕ της χώρας διότι το συγκεκριμένο έγκλημα είναι ιδιαζόντως ειδεχθές.
Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...