28 Ιαν 2012

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία


Συνελήφθη χθες  στην Αθήνα, 32χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 32χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• Τρεις (3) σκληροί δίσκοι Η/Υ.
• Δύο (2) κάρτες αποθήκευσης δεδομένων.
• Τρεις (3) κασέτες βιντεοκάμερας.
• Μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα και εντόπισαν μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Επιπλέον βρέθηκε video, που είχε αναπαραχθεί από τον συλληφθέντα και περιείχε ερωτικές συνερεύσεις του με νεαρά άτομα. Το υλικό αυτό θα διερευνηθεί περαιτέρω, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των νεαρών ατόμων, καθώς είναι στα όρια της ανηλικότητας.

Ο 32 χρονος άντρας εμφανιζόταν ως καλλιτεχνικός μάνατζερ,ως σκηνοθέτης και έταζε στα υποψήφια θύματά του ,καλλιτεχνική αναρρίχηση .. 
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή ανάλυση.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...