9 Ιαν 2012

Hμερίδες με θέμα: "Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyber bullying"


Με  πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνονται οι εξής τρείς  Ημερίδες με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyber Bullying» στους ακόλουθους προορισμούς:
  • 13-1-2012 και ώρα 19:00, Λάρισα,  Δημοτικό Ωδείο. 
  • 21-1-2012 και ώρα 19:00, Ηγουμενίτσα, Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου “ANGELLIKA PALLAS”.
  • 22-1-2012 και ώρα 11:00, Πρέβεζα, Πολιτιστικό Κέντρο Πρεβέζης, αίθουσα "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΕΜΕΝΟΣ".
Οι εν λόγω ημερίδες απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
Οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους στην Ημερίδα να ενημερωθούν, από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...