29 Φεβ 2012

Στην ιστοσελίδα της Ιντερπόλ επιτέθηκαν οι AnonymousΣτην ιστοσελίδα της Ιντερπόλ επιτέθηκαν οι κυβερνοπειρατές Anonymous, μετά την ανακοίνωση της εν λόγω υπηρεσίας ότι προχώρησε στη σύλληψη 25 φερόμενων ως μελών της οργάνωσης των χακτιβιστών, σε Ευρώπη και Νότιο Αμερική.Οι ηλικίες των συλληφθέντων κυμαίνονται μεταξύ 17 και 40 χρόνων.

Η επίθεση έγινε την Τρίτη και η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας για λίγο.

Όπως έγινε γνωστό, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Operation Unmask», η οποία άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου έπειτα από κυβερνοεπιθέσεις κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Οι αστυνομικοί της Ιντερπόλ κατέσχεσαν περίπου 250 αντικείμενα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και κινητά τηλέφωνα σε περίπου 40 εγκαταστάσεις σε 15 πόλεις.

Επίσης, κατέσχεσαν πιστωτικές κάρτες και μετρητά, ενώ ερευνώνται οι οι πηγές χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων των χακτιβιστών.

«Αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει πραγματικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται, και ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως καταφύγιο για εγκληματικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως από που προέρχονται ή ποιον στοχεύουν», ανέφερε ο Μπερντ Ρόσμπαχ, υπεύθυνος αστυνομικών υπηρεσιών της Ιντερπόλ.

Πηγή: http://www.ethnos.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...