9 Φεβ 2012

Συνέδριο για ασφαλές Ίντερνετ

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο με αφορμή την ημέρα ασφαλούς πλοήγησης, που διοργάνωσε η υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφάλεια στο Ίντερνετ, μια και αποτελεί ένα από τα κύρια εργαλεία στην σημερινή καθημερινότητα του ανθρώπου.
Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η χρήση του διαδικτύου αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας κατά 250%, ενώ μόνο για το 2011 η συγκεκριμένη υπηρεσία σχημάτισε 1.200 δικογραφίες.
Μέσα από τις 3 θεματικές ενότητες οι χρήστες μπορούσαν να μάθουν για τα οφέλη που προσφέρει το διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείται με ασφάλεια.
Μία απο τις βασικες ενότητες ήταν τα νομικά ζητήματα που έχουν προκύψει και το νομοθετικό κενό που υπάρχει.
Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστήριξε ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι ανεξέλεγκτο και ότι πολλές φορές οι δράστες κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρεται.
Οι τεχνικές, η ασφάλεια, ο διαδυκτιακός τζόγος, ήταν θέματα που ανέπτυξαν οι επιστήμονες.
Ξεχωριστή ενότητα είχε ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο, καθώς το φαινόμενο παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από 200 έφηβοι εθισμένοι στο διαδίκτυο έχουν απευθυνθεί στη μονάδα του Αγλαϊα Κυριακού.

Πηγή:  http://www.megatv.com

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...