13 Φεβ 2012

Εκτός λειτουργίας οι δικτυακοί τόποι της αστυνομίας, του πρωθυπουργού και της Βουλής


«Tango» down γράφουν οι Anonymous για το astynomia.gr και το primeminister.gov.gr
Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο στη Βουλή, οι δικτυακοί τόποι της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τουΈλληνα πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων.


Οι δικτυακοί τόποι έπαψαν να λειτουργούν λίγο μετά την ανάρτηση μηνυμάτων των «χακτιβιστών» Anonymous στο Twitter. «Tango down» αναφέρουν τα μηνύματα, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική ορολογία για την εξουδετέρωση στόχων.

Σύμφωνα πάντως με πηγές στην αστυνομία, οι δικτυακοί τόποι τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος.

Για επίθεση των Anonymous έκανε πάντως λόγο ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του Forbes.

Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν αργότερα και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν ήταν άμεσα σαφές αν αυτό σχετίζεται με τους Anonymous.

To νέο συμβάν έρχεται περίπου δέκα ημέρες μετά την επίθεση της διεθνούς οργάνωσης στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την οποία παραποιήθηκε η κεντρική σελίδα.

Πηγή: http://news.in.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...