15 Φεβ 2012

Διαδικτυακό "κατάστημα" με προσωπικά δεδομέναΕρευνητές ασφάλειας της εταιρείας Trusteer αναφέρουν ότι, hackers έχουν ανοίξει “διαδικτυακό κατάστημα” και πωλούν μεγάλο όγκο δεδομένων που έχουν συλλέξει από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές υπηρεσίες.

Ο πάροχος διαδικτυακής ασφάλειας ανακάλυψε κάποιες διαφημίσεις που προσφέρουν βάσεις δεδομένων με στοιχεία χρηστών ανά χώρα. Η διαφήμιση ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα ενεργό botnet το οποίο συλλέγει συνεχώς πληροφορίες και ως τώρα έχει συγκεντρώσει έναν όγκο δεδομένων 80 GB από διάφορα θύματα.

Επίσης, οι hackers προσφέρουν δεδομένα για την σύνδεση στο cPanel, μια εφαρμογή πίνακα ελέγχου  που χρησιμοποιείται από πολλές ιστοσελίδες για την διαχείριση περιεχομένου από τους χρήστες. 

Αυτά τα στοιχεία σύνδεσης θα μπορούσαν να δώσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ιστοσελίδες, όπου οι hackers θα μπορούσαν να τοποθετήσουν κακόβουλο λογισμικό και να μολύνουν τα μηχανήματα των επισκεπτών.

Πηγή: SecNews

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...