26 Φεβ 2012

Eυάλωτο στις επιθέσεις το Android


Eυάλωτο στις επιθέσεις το Android

Μπορεί ο ανοιχτός κώδικας να θεωρείται ό,τι ασφαλέστερο στον κόσμο της πληροφορικής δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για το Android.Παρά τις προσπάθειες της Google ή μάλλον λόγω της έλλειψης επαρκούς ενδιαφέροντος από την πλευρά της, συνεχώς παρουσιάζονται δείγματα κακόβουλου λογισμικού.

Αν και πρόσφατα η λειτουργία Bouncer που εγκαινίασε η εταιρεία υποτίθεται ότι θα το έκανε πιο ασφαλές, μάθαμε ότι υπάρχει στο Διαδίκτυο νέος τύπος malware, ο οποίος διαδίδεται μέσω Facebook.

Βέβαια για να γίνει η εγκατάσταση πρέπει ο χρήστης να έχει απενεργοποιήσει τη ρύθμιση εκείνη που επιτρέπει το κατέβασμα εφαρμογών μόνο από Google Android Market. Από την άλλη πλευρά αυτό είναι κάτι που το κάνουν πάρα πολλοί χρήστες.

Αν και γρήγορα θα βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα, ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή η Google θα αποφασίσει να κάνει το Android πραγματικά ασφαλές αντί να διορθώνει τα προβλήματα εκ των υστέρων.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...