26 Φεβ 2012

Εφηβικοί κίνδυνοι μέσω facebook


Το Internet είναι πλέον ένα πολύ βασικό εργαλείο στη ζωή ακόμα και των παιδιών, η χρήση του όμως χωρίς συγκεκριμένους κανόνες, μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους.
Ειδικότερα, τα παιδιά, μέσω πολύ δημοφιλών δικτυακών σελίδων, γνωρίζουν αγνώστους και στη συνέχεια τους συναντούν χωρίς μέτρα προφύλαξης. Είναι χαρακτηριστικό οτι το 60% των καταγγελιών που δέχεται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αφορά σε περιπτώσεις παράνομων πράξεων που έγιναν μέσω facebook.

Οι αστυνομικοί ερεύνουν ακόμα με προσοχή την καταγγελία 14χρονης οτι τη βίασε 20χρονος τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω facebook. Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θεωρούν ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθούν στην εύρεση παλιών φίλών και στη διατήρηση της επικοινωνίας, όμως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό οτι το 50% των κοριτσιών εφήβων που ζήτησαν ιατρική υποστήριξη ήταν γιατί είχαν εξάρτηση από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...