3 Φεβ 2012

Οι hackers «διαβάζουν» στοιχεία πιστωτικών καρτών μέσα απο τα ρούχα και τα πορτοφόλια

 
Credit+card+CN+EDITORIAL 2308 19605933 0 0 7037787 300 Οι hackers «διαβάζουν» στοιχεία πιστωτικών καρτών μέσα απο τα ρούχα και τα πορτοφόλια Ελέγξτε το πίσω μέρος της πιστωτικής σας κάρτας. Σε περίπτωση που διαθέτει τις λέξεις «PayPass», «Blink» ή άλλα σύμβολα που δηλώνουν ασύρματα δεδομένα, τότε σύμφωνα με την Kristin Paget, η κάρτα σας είναι ευάλωτη σε μια νέα μορφή κλοπής.

Η ερευνήτρια παρουσίασε στην Washington D.C. πως μπορεί να «διαβάσει» τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών που απαιτούνται για να εκτελέσει οποιαδήποτε συναλλαγή μέσα απο το πορτοφόλι, την τσάντα ή τη τσέπη του θύματος, χρησιμοποιώντας έναν φθηνό εξοπλισμό.

Στο συνέδριο hacking Shmoocon, η Paget προσπάθησε να αποδείξει αυτό που αδιαμφισβήτητα οι hackers πράτουν εδώ και καιρό και η βιομηχανία πιστωτικών καρτών επανειλημμένα υποβαθμίζει και αρνείται: Οι κάρτες που διαθέτουν RFID μπορούν εύκολα, οικονομικά και χωρίς να το αντιληφθεί κανείς να κλαπούν και να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές.

Η ερευνήτρια αγόρασε έναν Vivotech RFID credit card reader απο το eBay, αξίας 50 δολαρίων και κατέγραψε μπροστά στο κοινό τα στοιχεία (αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης, αριθμό CVV) της πιστωτικής κάρτας ενός εθελοντή. Αμέσως μετά χρησιμοποίησε ένα εργαλείο αξίας 300 δολαρίων για να κωδικοποιήσει τα στοιχεία σε μια κενή κάρτα. Στη συνέχεια με τη χρήση ενός εξαρτήματος για το iPhone που επιτρέπει στον οποιοδήποτε να λαμβάνει πληρωμές, έκανε πληρωμή αξίας 15 δολαρίων στον εαυτό της απο τα χρήματα του εθελοντή, χρησιμοποιώντας την ψεύτικη κάρτα που μόλις είχε δημιουργήσει.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...