22 Φεβ 2012

Νέο malware αποσπά χρηματικά ποσά

Η μητροπολιτική αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποιεί για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται σε υπολογιστές χρηστών όταν εκείνοι επισκέπτονται συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Μόλις οι χρήστες μολυνθούν με το συγκεκριμένο malware (που ανήκει στην κατηγορία ransomware), κλειδώνεται αυτόματα ο υπολογιστής του χρήστη και εμφανίζεται ένα μήνυμα στην οθόνη του, το οποίο φαίνεται να έχει σταλεί από τη μητροπολιτική αστυνομία και συγκεκριμένα από το τμήμα ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Το ψεύτικο μήνυμα που αποστέλλεται στους χρήστες, κατηγορεί τον εκάστοτε χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου και ζητείται από τον χρήστη να πληρώσει πρόστιμο ώστε να ξεμπλοκάρει ο υπολογιστής του.

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει ήδη ενημερώσει ότι πρόκειται για απάτη και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των κακόβουλων χρηστών.

Πηγή: 
http://www.nooz.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...