24 Φεβ 2012

Απάτη- μαμούθ κατήγγειλε εταιρεία offshore στην Λεμεσό


 
Κατά 4 εκατ. ευρώ κατήγγειλε ότι ζημιώθηκε υπεράκτια εταιρεία στην Λεμεσό της Κύπρου, μετά από κλοπή δεδομένων πελατολογίου από ανταγωνίστρια εταιρεία.


Οι αστυνομικές Αρχές της Λεμεσού ανέφεραν ότι ένας Ρώσος ιδιοκτήτης offshore εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διαπίστωσε ξαφνική μείωση των πελατών.

Διερευνώντας το θέμα ανακάλυψε ότι είχαν κλαπεί από τον server της εταιρείας τα ηλεκτρονικά δεδομένα πελατών, που πλήρωναν για παροχή συμβουλών συνδρομή, που άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ματέβη στην αστυνομία και κατήγγειλε την υπόθεση στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο προχώρησε στη σύλληψη δύο Ρώσων, που είναι ιδιοκτήτες υπεράκτιας εταιρείας, ανταγωνίστριας εκείνης του παραπονούμενου.

Οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για έξι ημέρες.

Στην εταιρεία και στα σπίτια τους έγιναν έρευνες και κατασχέθηκαν τεκμήρια. Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά τη μέθοδο με την οποία οι δράστες κατόρθωσαν να σπάσουν τους κωδικούς ασφαλείας του server.



Πηγή: http://www.sigmalive.com

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...