3 Φεβ 2012

Νέος επικίνδυνος «ιός» απειλεί τα pc μας. Πως θα τον εντοπίσετε!


Νέος επικίνδυνος «ιός» απειλεί τα pc μας. Πως θα τον εντοπίσετε!
Μια νέα κατηγορία «ιού» έχει κάνει την εμφάνισή του στον κυβερνοχώρο και απειλεί τους υπολογιστές μας.
Ποια η διαφορά του με τους «ιούς» που ξέραμε μέχρι σήμερα;
Ότι ο χρήστης από την στιγμή που το κακόβουλο υλικό φτάσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, έχει 99% πιθανότητες να μολυνθεί, διότι δεν χρειάζεται να ανοίξει κάποιο συνημμένο αρχείο.

Το e-mail κάνει αυτόματα λήψη του κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας, τη στιγμή που εσείς κάνετε κλικ για να το ανοίξετε!
Οι ειδικοί ασφαλείας χαρακτηρίζουν τον "ιό" «ιδιαίτερα επικίνδυνο», καθώς ο μόνος τρόπος για να προφυλαχτεί ο χρήστης είναι να παρατηρήσει εκείνη την στιγμή ότι γίνεται «φόρτωση» (loading) στον browser του.
Αλλά και τότε θα είναι αργά...
«Αυτό το είδος των spam επηρεάζει, επίσης, τους επιφυλακτικούς χρήστες που ποτέ δεν θα άνοιγαν ένα άγνωστο συνημμένο ή έναν σύνδεσμο» ανέφεραν στην Daily Mail οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της Eleven Research Team.
Συνήθως ο συγκεκριμένος ιός φτάνει στa e-mails των χρηστών με θέμα «Ενημέρωση Ασφαλείας των Τραπεζών».
Για να είμαστε ασφαλείς, καλό είναι να κάνουμε αλλαγή όλων των ρυθμίσεων ασφαλείας στο e-mail μας στο μέγιστο και να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του antivirus μας...

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...