1 Φεβ 2012

Η αμέλεια των Βρετανών στη χρήση WiFi θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά τους στοιχεία

wifi danger Η αμέλεια των Βρετανών στη χρήση WiFi θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά τους στοιχεία Μια νέα έρευνα αναφέρει ότι οι χρήστες που έχουν πρόσβαση από τις συσκευές τους σε δημόσια σημεία παροχής Wi-Fi του Ηνωμένου Βασιλείου ενδεχομένως να θέτουν σε κίνδυνο εμπιστευτικά δεδομένα.


Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ήμισυ του συνόλου των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου (56%) που χρησιμοποιούν δημόσια WiFi δεν ελέγχει ή «σπάνια» ελέγχει κατά πόσο είναι κρυπτογραφημένο το δημόσιο δίκτυο WiFi πριν από τη χρήση.

Τα δημόσια δίκτυα WiFi σε μέρη όπως μπαρ καφετέριες, αεροδρόμια ή ξενοδοχεία είναι συνήθως μη ασφαλείς συνδέσεις που μπορεί να εκθέσουν προσωπικά δεδομένα και να αφήσουν ανοιχτές τις συσκευές σε online απειλές όπως κακόβουλο λογισμικό, spyware και υποκλοπές. Όταν ερωτήθηκαν, το 67% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήξερε τι σημαίνει ο όρος VPN, και το 68% των χρηστών smartphone δεν γνώριζε αν η συσκευή του είχε λειτουργία VPN.


Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...