5 Μαρ 2012

13 παραβιάσεις από χάκερς στο δίκτυο της NASA το 2011


Η NASA δήλωσε ότι χάκερς έκλεψαν διαπιστευτήρια υπαλλήλων και απέκτησαν πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας πληροφορίες αποστολών πέρυσι κατά τη διάρκεια 13 μεγάλων παραβιάσεων του δικτύου της, κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο γενικός επιθεωρητής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), Πολ Μάρτιν την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις παραβιάσεις, οι οποίες κρίνονται ως πολύ σοβαρές ανάμεσα σε μια σειρά άλλων παραβιάσεων στο δίκτυο ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η διαστημική υπηρεσία ανακάλυψε τον Νοέμβριο ότι οι χάκερς χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP στην Κίνα εισέβαλαν στο δίκτυο της, Jet Propulsion Laboratory, όπως κατέθεσε ο κ. Μάρτιν. Το δίκτυο JPL (Jet Propulsion Laboratory) της ΝASA είναι καίριας σημασίας καθώς επιβλέπει 23 διαστημόπλοια που βρίσκονται σε αποστολή, εκτός των άλλων στον Δία, στον Άρη και στον Κρόνο.


Πηγή: http://www.skai.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...