8 Μαρ 2012

Σχηματισμός δικογραφίας, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και παράνομη βία σε βάρος 40χρονης αλλοδαπής.
Ειδικότερα, η 40χρονη υπέβαλλε πρόσφατα έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος του, γιατί δημοσιοποίησε, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο (Facebook), προσωπικά της δεδομένα που προέρχονταν από την περίοδο που διατηρούσαν σχέση, ενώ την απειλούσε και για ανάλογη δημοσιοποίηση παρόμοιων προσωπικών της δεδομένων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, χθες (05.03.2012), παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 48χρονου στο Λουτράκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και δύο (2) εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (usb - sticks), ενώ από την ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος των επίμαχων προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...