30 Μαρ 2012

Anonymous: Θα ρίξουν το Διαδίκτυο αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου;


Anonymous: Θα ρίξουν το Διαδίκτυο αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου;

Η αυριανή ημέρα, Σάββατο 31 Μαρτίου, μάλλον, θα είναι «Θερμή», αφού οι Anonymous έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να ρίξουν ολόκληρο το Διαδίκτυο.
Ο λόγος για αυτή την ενέργειά είναι να προσελκύσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας γύρω από το θέμα της Online πειρατείας που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σχεδόν διαρκώς στο προσκήνιο με το νομοσχέδιο S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) που κατατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο να έχει ανάψει φωτιές.
Βέβαια, οι Anonymous έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να «σκοτώσουν» το Ίντερνετ, αλλά να το κλείσουν προσωρινά εκεί που 'πονάει' περισσότερο». Από την άλλη, εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια ενέργεια δεν είναι τεχνικώς εφικτή.Οι Anonymous έχουν ονομάσει την αυριανή τους ενέργεια «Επιχείρηση Παγκόσμιας Συσκότισης» (Operation Global Blackout) και θα γίνει με επιθέσεις DdoS σε 13 κύριους διανεμητικούς κόμβους, κόβοντας την πρόσβαση των χρηστών στις ιστοσελίδες που επιθυμούν να επισκεφτούν κι οδηγώντας τους σε άλλη σελίδα, δείχνοντας τους με αυτό τον τρόπο ότι τους έχει κοπεί το Ίντερνετ.
Ο Ρόμπερτ Γκράχαμ (Robert Graham) της Errata Security δήλωσε ότι σίγουρα οι Anonymous μπορούν να προκαλέσουν διακοπές, αλλά μόνο σε τοπικό επίπεδο κι όχι γενικό blackout και σίγουρα όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξέφρασε δε την άποψη ότι οι πιο πολλοί χρήστες πολύ πιθανό να μην το προσέξουν καν.

Πηγή: http://www.e-go.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...