22 Μαρ 2012

Απάτη με απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω Ιντερνετ


 

Απάτη με απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω Ιντερνετ είχε οργανώσει πενταμελής συμμορία ηλεκτρονικών απατεώνων, η οποία εξαρθρώθηκε. 

Τα μέλη της συμμορίας, χρησιμοποιώντας δέκα πιστωτικές κάρτες πραγματοποίησαν ογδόντα απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ που φθάνουν τα 47.383 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσέγγιζαν καταναλωτές και τους ζητούσαν ένα ποσό με αντάλλαγμα να αναλάβουν την εξόφληση του λογαριασμού τους. 

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά απο καταγγελία εκπροσώπου της τράπεζας, ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν δέκα πιστωτικές κάρτες που είχε εκδώσει η συγκεκριμένη τράπεζα. 

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (IP addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι απατηλές συναλλαγές.Πηγή:  http://www.tanea.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...