1 Απρ 2012

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών για hackersΗ Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών της ΕΕ υποστηρίζει ένα νέο νόμο, ο οποίος επικυρώνει την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις επιθέσεις στο διαδίκτυο, η οποία αναφέρει ότι, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επίθεση hacking σε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα, θα αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα και ο δράστης θα τιμωρείται με τουλάχιστον δύο χρόνια φυλάκιση.

Επίσης, οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, καταστούν παράνομη την κατοχή των λεγόμενων “εργαλείων hacking” και η ΕΕ θα επιβάλει την ελάχιστη ποινή για εγκλήματα hacking, η οποία θα είναι πολύ πιο σκληρή από την βρετανική νομοθεσία. 
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι οδηγίες που θα εκδώσει η ΕΕ το καλοκαίρι θα αναφέρουν ότι, η πραγματοποίηση μιας επίθεσης με τη χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας ενός άλλου προσώπου θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών και οι εταιρείες που απασχολούν hackers, οι οποίοι πραγματοποιούν επιθέσεις σε ανταγωνιστές, θα κλείνουν. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κρίνει τους ενόχους βάση των δεδομένων ή των ηλεκτρονικών στοιχείων που θα εντοπίζουν στο παραβιασμένο δίκτυο.
Τέλος, η παράνομη πρόσβαση και υποκλοπή των δεδομένων θα αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα.


Πηγή: http://www.nooz.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...