11 Απρ 2012

Ιερέας στην Κροατία είχε «αδυναμία» στην... παιδική πορνογραφία!


Μόνο πνευματικός άνθρωπος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο 61χρονος ιερέας από το Ζάγκρεμπ, Μλάντεν Κόζινα, ο οποίος παραδέχτηκε πως «κατέβαζε» παιδικό πορνογραφικό υλικό. 

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι από το 2007 ως το 2010 «κατέβασε» περίπου 3.000 φωτογραφίες παιδιών από διάφορες ιστοσελίδες!

Τον περασμένο Οκτώβρη τον συνέλαβε η Σκότλαντ Γιαρντ, στο πλαίσιο της πάταξης της προώθησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα έγιναν έρευνες σε 30 σπίτια στην Κροατία, όπου ένα από αυτά ήταν και του ιερέα.

Ο ιερέας είχε αποφυλακιστεί προσωρινά μετά τη σύλληψή του και στη διάρκεια της προδικαστικής έρευνας, ενώ τελικά ομολόγησε την ενοχή του και κατόπιν συμφωνίας με την Εισαγγελία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Η Αρχιεπισκοπή του Ζάγκρεμπ τον απάλλαξε από όλα του τα καθήκοντα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Συνολικά στα σπίτια, στα οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες υπολογιστές, εκατοντάδες κάρτες μνήμης και χιλιάδες cd’s και dvd’s. Η επιχείρηση αφορούσε τη δράση 24 ατόμων στην Κροατία, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες για κατοχή πορνογραφικού υλικού, με «πρωταγωνιστές» μικρά παιδιά.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...