6 Απρ 2012

Απάτη με εικονικές πωλήσεις μέσω Ίντερνετ στη Θεσσαλονίκη


Υπόθεση απάτης μέσω Διαδικτύου, με εικονικές πωλήσεις αυτοκινήτων, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοινώθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 36 και 40 ετών, και μίας 32χρονης γυναίκας, για τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τρεις κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους συνεργούς τους, προέβαιναν σε αναρτήσεις αγγελιών για εικονική πώληση -ανύπαρκτων όπως διαπιστώθηκε- αυτοκινήτων σε ιστοσελίδα Διαδικτύου. Με το συγκεκριμένο τρόπο έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σε λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την δήθεν αγορά, μεταφορά και μεταβίβαση των οχημάτων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι οκτώ άτομα εξαπατήθηκαν μ' αυτόν τον τρόπο, καταθέτοντας σε λογαριασμούς των δραστών, το συνολικό χρηματικό ποσό των 21.800 ευρώ.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...