18 Απρ 2012

Nεα επίθεση από τους Αnonymous!


Nεα επίθεση από τους Αnonymous!
Mία ακόμη επίθεση σε πολύ σημαντικές ιστοσελίδες πραγματοποίησε η γνωστή ομάδα hacking Anonymous, η οποία με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στην ιστοσελίδα της CIA, μέσω επίθεσης DDoS που διήρκεσε 45 λεπτά.

Ακόμη, οι Anonymous επιτέθηκαν σε δύο ακόμη ιστοσελίδες της Mi6, μέσω τεχνικής DDoS και ανέλαβαν την ευθύνη μέσω δημοσιεύσεων στο Facebook και Twitter. Εκτός από τους Anonymous, η ομάδα χακτιβιστών από τη Βραζιλία, Havittaja εκτέλεσε επιθέσεις εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. και της CIA. 
Ο χακτιβισμός έχει αρχίσει να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό με αποτέλεσμα, διάφοροι χρήστες εμπνευσμένοι από τους Αnonymous να δημιουργούν δικές τους ομάδες και να εκτελούν «επιθέσεις» σε διάφορα κυβερνητικά και μη sites ή όπου θεωρούν οι ίδιοι ότι πρέπει να επέμβουν.
Η τεχνική DDoS επιτρέπει σε έναν επιτιθέμενο να στείλει υπερβολική «κίνηση» σε μια ιστοσελίδα, έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμη από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς ο διακομιστής φέρεται να είναι υπερφορτωμένος. Οι Anonymous παρέχουν στα μέλη τους ένα δωρεάν εργαλείο για την εκτέλεση τέτοιου είδους επιθέσεων, το οποίο ονομάζεται Low Orbit Ion Cannon.  

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...