10 Απρ 2012

Ποιο είναι το τέλειο password;


Επειδή το hacking έχει γίνει μόδα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε! Το password είναι απαραίτητο τόσο για το email όσο και για τον τραπεζικό μας λογαριασμό. Ωστόσο, το τέλειο password, που θα θωρακίσει τα προσωπικά μας στοιχεία από επίδοξους «κλέφτες» δεν έχει ακόμα εφευρεθεί!Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι προτιμούν ένα όνομα αγαπημένου τους προσώπου ή την ηλικία γέννησης ή κάτι που να θυμούνται! Μέγα λάθος!


Ένα καλό password «πρέπει να είναι εύκολο να το θυμάσαι αλλά και ταυτόχρονα να μην μπορεί να το μαντέψει κανείς» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Ίντερνετ Γιώργος Επιτήδειος, που δίνει το παράδειγμα: Μια καλή φράση είναι το«αεί ο θεός ο μέγας γεωμετρεί» αλλά όχι όπως είναι.


«Να πάρουμε τα πρώτα γράμματα από την κάθε λέξη της φράσης και να δημιουργήσουμε μία νέα λέξη». Το password δηλαδή σ’ αυτήν την περίπτωση θα ήταν «Αοθομγ».


Σύμφωνα με έρευνα του Cambridge οι πολλαπλές φράσεις αυξάνουν την ασφάλεια, και καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό για τις συναλλαγές, το email κλπ.


«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα δυνατό password – προκειμένου να κάνουμε συναλλαγές που απαιτούν να δίνουμε σημαντικά προσωπικά στοιχεία όπως οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου. Κι ένα απλό password το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για μια σειρά από ασήμαντες ηλεκτρονικές διαδικασίες», λέει ο κ. Επιτήδειος.


Εσείς να αλλάξετε αμέσως τους κωδικούς σας!


Πηγή: http://www.eparousia.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...