25 Μαΐ 2012

Επιχειρήσεις χάκινγκ κατά της Αλ Κάιντα παραδέχεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Σε μια σπάνια αναφορά του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στις επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι χάκερ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εισέβαλαν σε δικτυακούς τόπους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Είπε ακόμα ότι δημιούργησε ειδική ομάδα που «ήδη περιπολεί στον Παγκόσμιο Ιστό χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα εργαλεία για να εκθέσει τις αντιφάσεις και τις βαρβαρότητες» των τρομοκρατών.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο γκαλά της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων στην Τάμπα της Φλόριντα, η Κλίντον ανέφερε ότι χάκερ του υπουργείου της παραποίησαν δικτυακούς τόπους που ανήκαν σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, και προσπαθούσαν να στρατολογήσουν νέα μέλη με διαφημίσεις που «κόμπαζαν για τις δολοφονίες Αμερικανών». Οι χάκερ αντικατέστησαν τις διαφημίσεις με αντίστοιχες καταχωρήσεις που αναφέρονταν στις παράπλευρες απώλειες μουσουλμάνων πολιτών στις επιθέσεις της Αλ Κάιντα.

«Εντός 48 ωρών, οι ομάδα μας γέμισε τους ίδιους δικτυακούς τόπους με παραποιημένες εκδοχές των διαφημίσεων, οι οποίες έδειχναν το πλήγμα που έχει δεχθεί ο λαός της Υεμένης από της επιθέσεις της Αλ Κάιντα» ανέφερε η Κλίντον, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Μέχρι σήμερα η CIA και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες αρνούνταν την ανάμειξή τους σε επιχειρήσεις χάκινγκ, αν και υπήρχαν υποψίες για το ρόλο τους στο κλείσιμο δικτυακών τόπων τζιχαντιστών νωρίτερα φέτος.

Οι ΗΠΑ, εξάλλου, πιστεύεται ευρέως ότι συμμετείχαν στη δημιουργία του διαβόητου ηλεκτρονικού «σκουληκιού» Stuxnet, το οποίο φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί ειδικά για σαμποτάζ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στην ομιλία της, πάντως, η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε σε λιγότερο επιθετικές τακτικές, λέγοντας ότι η ομάδα «ψηφιακής υπέρβασης» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εστιάζεται στο να καταρρίπτει την αξιοπιστία και την προπαγάνδα των εξτρεμιστών.

Είπε ότι τα μέλη της ομάδας, που μιλούν άπταιστα αραβικά, σομαλικά και ουρντού, «ήδη περιπολούν στον Παγκόσμιο Ιστό χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα εργαλεία για να εκθέσουν τις αντιφάσεις και τις βαρβαρότητες της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων βάρβαρων επιθέσεων εναντίον μουσουλμάνων πολιτών».

Ακόμα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το Στέιτ Ντιπάρμεντ έχει υπό την ηγεσία της συσφίξει τη συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας και τις υπηρεσίες πληροφοριών προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία ως εργαλείο κατά της τρομοκρατίας.

Το Γραφείο Επιχειρήσεων Σύγκρουσης και Σταθεροποίησης, είπε, δημιουργήθηκε ειδικά για να αξιοποιήσει τους διπλωμάτες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ανέφερε μάλιστα ότι το γραφείο έστειλε ομάδα ειδικών στην Κεντρική Σομαλία, πριν την αποστολή μιας ομάδας των Ειδικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να μιλήσουν στους ηγέτες τοπικών κοινοτήτων και να εντοπίσουν τον καταζητούμενο πολέμαρχο Τζόζεφ Κόνι.Πηγή: http://www.tanea.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...