1 Μαΐ 2012

To facebook προστατεύει από κακόβουλο λογισμικόΜία ιστοσελίδα από όπου οι χρήστες του facebook θα μπορούν να κατεβάζουνπρογράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, δημιούργησε το site κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χρήστες του facebook θα μπορούν μέσω της Anti-Virus Marketplace, να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα, κατεβάζοντας προγράμματα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν για έξι μήνες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται τρεις μήνες μετά την έκθεση της Sophos, που ούτε λίγο ούτε πολύ περιέγραψε το facebook σαν "ξέφραγο αμπέλι", υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να προστατεύσει τους χρήστες του.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες ημέρες, μία νέα μορφή κακόβουλου λογισμικού άρχισε να μεταδίδεται μέσω του δημοφιλούς site.

Μέσω μίας φωτογραφίας που εμφανίζεται και δείχνει στους χρήστες ένα μωρό να παίζει με ένα φίδι, οι χρήστες καλούνται να πατήσουν έναν σύνδεσμο, ο οποίος όμως οδηγεί σε κακόβουλο λογισμικό, που μολύνει τον υπολογιστή.

Με την καινούρια ιστοσελίδα, οι χρήστες μπορούν πλέον να προστατεύονται από ανάλογες "επιθέσεις", οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.nooz.gr

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...