8 Ιουν 2012

Νέες εφαρμογές του Facebook εναντίον του hacking


Νέες εφαρμογές του facebook εναντίον του hacking
Νέες εφαρμογές του facebook, με τίτλο trusted friends και App Passwords, δημιουργήθηκαν για να περιορίσουν το ανεξέλεγκτο «hacking» που παρατηρείται στους λογαριασμούς των χρηστών του, με την πρώτη να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και περίπου δύο μήνες.
Η Sophos, γνωστή για τις υπηρεσίες antivirus και τις στατιστικές αναλύσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Internet, ανακοίνωσε ότι καθημερινά γίνονται περίπου 600.000 συνδέσεις εν αγνοία των ιδιοκτητών των λογαριασμών, δηλαδή οι λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί, Προκειμένου να περιορίσει το γεγονός αυτό, το Facebook ανακοίνωσε τις παρακάτω νέες λειτουργίες ασφαλείας.
Το Trusted Friends απευθύνεται σε όσους έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να μπουν πλέον στο λογαριασμό τους, επειδή δεν αναγνωρίζεται το email ή το password τους. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει τρεις έμπιστους φίλους του (από το Facebook), στους οποίους θα αποσταλλεί email με έναν 4ψήφιο κωδικό.
Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να εισάγει τους τρεις κωδικούς για να ξεκλειδώσει το λογαριασμό του και να προβεί σε διαδικασία αλλαγής password, email εισόδου και γενικότερα να αλλάξει τα privacy settings.
Η δεύτερη λειτουργία, το App Passwords, δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να έχει ένα διαφορετικό, εναλλακτικό password και να το χρησιμοποιεί για να εισέρχεται σε εφαρμογές ή ιστοσελίδες που για να δείς το περιεχόμενο τους σου ζητάνε να συνδεθείς με τον κωδικό του facebook. Αν θέλει να ενεργοποιήσει ένας χρήστης το App Passwords μπορεί να το κάνει από τα Account Settings -> Security -> App Passwords.

Πρόληψη και όχι απαγόρευση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Συνέδριο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης από την ΕΛ.ΑΣ Έμφαση στην πρόληψη και όχι στην απαγόρευση. Αυτό τονίστηκε κατά το 4 ο  Συνέδ...